همه چیز درباره تکنیک شدو Shadowing برای تقویت مهارت های اسپیکینگ و لیسنینگ (گفتاری و شنیداری) – آکادمی زبان

همه چیز درباره تکنیک شدو Shadowing برای تقویت مهارت های اسپیکینگ و لیسنینگ (گفتاری و شنیداری)

شدو ردن Shadowing
همه مراحل انجام تکنیک شدو Shadowing
آنچه در این پست میخوانید

    اصلا تکنیک شدو Shadowing چیست؟ با صدای بلند تکرار کردن کلمه به کلمه آنچه که می شنوید با کمترین تاخیر ممکن Shadowing گفته میشه. یکی از اهداف Shadowing اینه که مجبورت بکنه صداهایی رو که در (فایل محتوای) صوتی میشنوی رو تقلید بکنی و همزمان تکرار کنی تا تلفظت تقویت بشه. اما فق این نیست درصورت تکرار و درحالت ایده آل درصورتی که این تکنیک ادامه دار انجام بشه نهایتا باعث تقویت دامنه واژگان، دستور زبان (گرامر) و ساخت جملات صحیح مثل سخنگوی بومی میشه. هنگام استفاده از این تکنیک باید به جزییات توجه ویژه بشه مثلا موقع تلفظ عبارت words and sounds باید دقت کنید این عبارت به صورت words ‘n sounds تلفظ میشه پس کاملا با روخاونی متفاوته.

    اما برای Shadowing چه نکاتی را بیاد توجه کنیم؟

    قدم اول: محتوای صوتی یا تصویری (ویدیویی) که انتخاب می کنید باید متناسب با سطحتون باشه یعنی نه خیلی پیشرفته و نه خیلی ساده باشه چرا که قراره به تعمیق آنچه که قبلا یاد گرفته اید و همچنین آموزش لغات و دستور زبان جدید بهتون کمک کنه. ضمنا، نکته مهم اینه که باید متن محتوا هم فراهم باشه تا بتونید از روش بخونید. ترجیحا اوایل سعی کنید مدت فایل صوتی یا تصویری کوتاه باشه مثلا بخشی از یک فیلم یا حتی یه آهنگ یا پادکست کوتاه. شادی در حد یک یا دو دقیقه.

     

    قدم دوم: چند بار یا شاید گاهی چندین بار به محتوای صوتی فقط و فقط، ترجیحا با استفاده از هدفون، گوش بدید. اشکالی نداره اگر بعضی جاها رو به هردلیلی متوجه نمیشید. شاید شما ازونهایی باشید اگر همزمان با گوش دادن یا حرف زدن علاقه دارند راه برن پس میتونید همزمان قدم بزنید و تکنیک Shadowing را اجرا کنید.

     

    قدم سوم: در روش اصلی Shadowing قرار نیست جایی از محتوا را متوقف کنید و از همان ابتدا قراره که به همراه گوینده تکرار کنید اما شابد برای همه این امکان پذیر نباشه یا شاید محتوای مورد علاق ما کمی تند باشه یا به هر دلیل دیگه ای نمیتونید همراهش تکرار کنید بنابراین چند یک یا چند دفعه اول بعد از یک یا دو جمله محتوا را متوقف کنید و جمله را تکرار کنید تا ملکه ذهنتون بشه.

     

    قدم چهارم: دقت کنید هنوز قرار نیست به متن نگاه کنید و بدون اینکه محتوا متوقف بشه سعی کنید کلمات رو تکرار کنید. ممکنه یه جایی از گوینده عقب بمونید اما اشکال نداره از ادامه متن باهاش تکرار کنید. اینقدر این کار را تکرار کنید که دیگه به متن مسلط بشید و با اختلاف کم تقریبا همه متن رو تکرار کنید.

     

    قدم پنج: حالا متن محتوای صوتی رو بخونید معنای کلمات رو پیدا کنید (اگر به ترجمه متن دسترسی داشتید که چه بهتر) هر دوشون رو مقابل خودتون بذارید و نهایتا همزمان با محتوای صوتی تکرار کنید. شاید هر از چندگاهی خوب باشه که صدای خودتون رو ضبط کنید و با محتوای اصلی مقایسه کنید و همینطور بهتر متوجه پیشرفت خودتون بشید و نقاط ضعفتون رو برطرف کنید.

    نظرات

    سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *